Problemi

Rothschild u brigama: Treba nam novi poredak

Bankarska obitelj Rothschild važi za jednog od lidera nadnacionalnog kartela i neformalnog rukovoditelja svih tajnih odluka...
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2018. u 14:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuveni investicijski bankar Jacob Rothschild nezadovoljan je ekonomskom situacijom u svijetu, a posebno politikom američkog predsjednika Donalda Trumpa i smatra da dolar gubi lidersku poziciju, prenosi Sputnik.

Bankarska obitelj Rothschild važi za jednog od lidera nadnacionalnog kartela i neformalnog rukovoditelja svih tajnih odluka svjetskih moćnika.

Jacob Rothschild je tijekom polugodišnjeg brifinga u svom investicijskom fondu kritizirao Trumpovo rušenje statusa quo, čiji se najveći učinak vidi u međunarodnom monetarnom i trgovinskom sustavu koji dolar više ne smatra dominantnom valutom.

Rothschildu posebno smetaju trgovinski rat u kojem trenutno bitku vode SAD i Kina, kao i velika kriza u eurozoni nakon Brexita, te sve veći rast nacionalnih političkih opcija.

Kada se sve sabere i oduzme, Rothschilda najviše brine povijesni pad vlastitog biznisa.

Za vrijeme Trumpove administracije, njegov "RIT Capital Investment" pao je za rekordnih 47 posto na tržištu dionica, prenosi Srna.

Rothschild upozorava da pojedine europske zemlje ulaze u ''potencijalno destruktivne'' razine vajskog duga.

Predviđa da će nova tržišta samo produbiti probleme, što zbog rastućih kamata, što zbog američke vajske politike koja iscrpljuje likvidnost dolara.

Jacob Rothschild smatra kako je jedini spas koordinirani međunarodni odgovor nalik novom svjetskom poretku, koji će srušiti eru populističkih protekcionista, poput Trumpa.

Kopirati
Drag cursor here to close