Lanisranje

Razočarenje u Sjevernoj Koreji: 'To je naš najveći neuspjeh, pripremite se za novi pokušaj'

Vodstvo Sjeverne Koreje je na posljednjem sastanku vladajuće stranke nazvalo prošlomjesečno neuspjelo lansiranje vojnog satelita "najvećim neuspjehom"
Vijesti / Svijet | 19. 06. 2023. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejska raketa pala je u more "nakon što je izgubila potisak zbog nenormalnog pokretanja motora drugog stupnja", objavili su iz Pjongjanga nakon neuspjelog lansiranja satelita u neobično iskrenom priznanju, prenosi Hina.

Vodstvo Sjeverne Koreje je na posljednjem sastanku vladajuće stranke nazvalo prošlomjesečno neuspjelo lansiranje vojnog satelita "najvećim neuspjehom", izvijestila je u ponedjeljak sjevernokorejska državna agencija KCNA.

Prošireni plenarni sastanak održan je između petka i nedjelje, a s njega je poslana poruka radnicima i istraživačima da analiziraju neuspjelo lansiranje i pripreme se za drugo u bliskoj budućnosti.

Sjevernokorejska raketa pala je u more "nakon što je izgubila potisak zbog nenormalnog pokretanja motora drugog stupnja", objavili su iz Pjongjanga nakon neuspjelog lansiranja satelita u neobično iskrenom priznanju. Sjeverna Koreja je obećala da će nastaviti razvijati svoju nuklearnu sposobnost i jačati solidarnost s drugim zemljama koje se protive onome što je nazvala "američkom strategijom za svjetsku nadmoć".

Na sastanku se također razgovaralo o osiguravanju samodostatnosti u opskrbi hranom povećanjem poljoprivredne proizvodnje u zemlji i ispunjavanjem godišnjeg cilja proizvodnje žitarica. Početkom ove godine iz Ministarstva ujedinjenja Južne Koreje poručili su da im se čini kako se na Sjeveru "situacija s hranom pogoršala".

Sjeverna Koreja je pod strogim međunarodnim sankcijama zbog svog nuklearnog programa i lansiranja balističkih projektila, a njezino je gospodarstvo dodatno opteretilo strogo, samonametnuto zatvaranje granica, koje je za cilj imalo suzbijanje epidemije izazvane širenjem bolesti Covid-19.

Kopirati
Drag cursor here to close