Zapad je kriv

Putin: Rješenje je stvaranje neovisne palestinske države, Zapad želi kaos

''Palestini se može pomoći samo borbom s onima koji se nalaze iza ove tragedije. Mi smo Rusija i borimo se s njima u kontekstu specijalne vojne operacije. I mi i oni koji teže za pravom istinskom slobodom'', rekao je Putin.
Vijesti / Svijet | 31. 10. 2023. u 07:16 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak je okrivio Zapad za krizu na Bliskom istoku, gdje Izrael bombardira Pojas Gaze u pokušaju iskorjenjivanja Hamasa koji je 7. listopada ubio oko 1400 ljudi, uglavnom civila.

U televizijskom obraćanju na sastanku članova Vijeća sigurnosti i vlade te čelnika policijskih agencija, Putin je rekao da ''američke vladajuće elite i njihovi sateliti'' stoje iza ubojstava Palestinaca u Gazi i iza sukoba u Ukrajini, Afganistanu, Iraku i Siriji, prenosi agencija Hina.

''Potreban im je neprestan kaos na Bliskom Istoku. Stoga SAD daje sve od sebe da diskreditira one zemlje koje inzistiraju na trenutnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, na prekidu krvoprolića i koje su spremne dati stvarni doprinos rješavanju krize, umjesto da parazitiraju na njoj.''

Rusija podupire trenutni prekid vatre u Gazi i rješenje dvije države. Rusija je također razbjesnila Izrael kad je primila delegaciju Hamasa u Moskvi.

Putin je rekao da se Rusija u Ukrajini bori s američkim snagama u sjeni, koje je također okrivio za krizu na Bliskom istoku.

''Palestini se može pomoći samo borbom s onima koji se nalaze iza ove tragedije. Mi smo Rusija i borimo se s njima u kontekstu specijalne vojne operacije. I mi i oni koji teže za pravom istinskom slobodom'', rekao je.

''Ključ rješavanja ovog sukoba je stvaranje suverene, nezavisne palestinske države'', rekao je Putin, dajući do znanja kako to nije cilj Washingtona.

Također je okrivio Zapad i Ukrajinu, čiju su petinu teritorija okupirale ruske snage, za događaje u Dagestanu, gdje je bijesna rulja u nedjelju navečer pokušala linčovati putnike koji su upravo sletjeli na aerodrom u gradu Mahačkala iz Izraela.

''Sinoćnji događaji u Mahačkali potaknuti su, uključujući i preko društvenih mreža, ne samo s teritorija Ukrajine, nego od strane agenata zapadnih obavještajnih službi'', rekao je Putin.

Kopirati
Drag cursor here to close