Naredba

Putin vojsci: Nastavite po planu

Ruske snage "moraju nastaviti svoje misije prema već odobrenim planovima", rekao je Putin tijekom televizijskog razgovora s ministrom obrane Sergejom Šojguom.
Vijesti / Svijet | 04. 07. 2022. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin je naredio svojoj vojsci da nastavi ofenzivu na istoku Ukrajine nakon što je u potpunosti osvojila regiju Luhansk.

Ruske snage "moraju nastaviti svoje misije prema već odobrenim planovima", rekao je Putin tijekom televizijskog razgovora s ministrom obrane Sergejom Šojguom, prenosi Hina. 

"Nadam se da će se u njihovim sektorima sve odviti kao što je to bilo u Luhansku", rekao je.

Ove izjave dolaze dan nakon što se ukrajinska vojska povukla iz strateški važnog grada Lisičanska, čime su Rusi i proruski separatisti u potpunosti osvojili Luhansk.

Luhansk i susjedni Doneck zajedno čine rudom bogatu regiju Donbas koja je cilj Moskve.

Šojgu je rekao kako su ruske snage u procesu "razminiravanja Lisičanska".

Osvajanje Lisičanska koji je sa susjednim gradom Severodonjeckom činio strateški važnu os ruskim snagama omogućava lakši proboj prema zapadu, prema gradovima Slovjansku i Kramatorsku, dva najveća mjesta u Donbasu koji su i dalje pod kontrolom Kijeva.

Proruski separatistički dužnosnik Vitalij Kiseljev u ponedjeljak je rekao da ruske snage iz dva smjera napreduju prema Siversku, mjestu na putu prema Kramatorsku i Slovjansku.

Kopirati
Drag cursor here to close