Dmitrij Peskov

Rusija optužuje zapadne zemlje za blokiranje mirovnih pregovora s Ukrajinom

Vijesti / Flash | 03. 07. 2022. u 18:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moskva je optužila zapadne zemlje da sprječavaju mirovne pregovore s Ukrajinom i tako odugovlače rat.

"U ovom trenutku zapadne zemlje stavile su sve uloge na nastavak rata", kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov za državnu televiziju.

Pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država, Zapad Ukrajini nije dozvolio da „razmišlja o miru, niti priča da o njemu, niti da o njemu raspravlja“, kazao je Peskov referirajući se na izjave zapadnih političara koji su kazali kako ne žele prisiljavati Ukrajinu na pregovore.

Bez obzira na to, trenutak za pregovore će doći, kazao je Peskov. Doduše, za sklapanje mira Ukrajina će morati prihvatiti ruske zahtjeve, među kojima je priznanje crnomorskog poluotoka Krima kao ruskog teritorija i ustupanje pokrajina Donjeck i Luhansk, dodao je.

Ukrajinski glasnogovornik: Bitka za Donbas još nije gotova

Jurij Sak, glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane, ranije je rekao za BBC da grad Lisičansk nije pod punom kontrolom Rusije.

Rusi su jutros priopćili da je to područje, posljednji veliki grad koji drže Ukrajinci u regiji Luhansk, oslobođen. Sak je rekao da to nije tako, ali čak i ako bi Rusija preuzela kontrolu nad regijom Donbas, to za Ukrajinu ne bi bila završena igra.

"To su gradovi koji su posljednjih nekoliko dana bili mete teških raketnih napada i topničkog granatiranja. Ali bitka za Donbas još nije gotova", kazao je Sak.

 

Kopirati
Drag cursor here to close