Testiran prošle jeseni

Putin tvrdi da je Rusija testirala novo nuklearno oružje

Putin je također priopćio da je Rusija testirala novu interkontinentalnu balističku raketu, nazvanu Sarmat, s dometom i brojem bojevih glava koji nadmašuju njenu prethodnicu
Vijesti / Svijet | 01. 03. 2018. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vladimir Putin tvrdi da je Rusija testirala novo nuklearno oružje, uključujući i krstareći projektil s nuklearnom bojevom glavom i podvodni dron na nuklearni pogon, koji bi bili imuni na neprijateljsko presretanje.

Govoreći u parlamentu o stanju nacije u četvrtak, Putin je izjavio da je krstareći projektil na nuklearni pogon testiran prošle jeseni ima neograničeni domet i veliku brzinu, čime je u stanju da probije svaku poroturaketnu odbranu.

Kazao je da je podvodni dron velike brzine u stanju da nosi nuklearnu bojevu glavu koja bi mogla napasti i nosače aviona i vojna postrojenja na obali.

Putin je također priopćio da je Rusija testirala novu interkontinentalnu balističku raketu, nazvanu Sarmat, s dometom i brojem bojevih glava koji nadmašuju njenu prethodnicu, prenosi Associated Press.Na više adresa smo pokušali doznati tko točno stoji iza podizanja stijega, ali nismo uspjeli dobiti odgovor.

Kopirati
Drag cursor here to close