Nakon napada

Putin se provozao Mercedesom preko Krimskog mosta: Gdje se dogodio napad?

"Lijeva strana mosta, koliko shvaćam, prometuje, ali ipak je treba dovršiti. Još je malo oštećena, trebamo je dovesti u idealno stanje", rekao je ruski predsjednik prelazeći most.
Vijesti / Svijet | 05. 12. 2022. u 17:53 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin u ponedjeljak se provozao Mercedesom preko Krimskog mosta koji povezuje južnu Rusiju s anektiranim Krimskim poluotokom, manje od dva mjeseca otkako je oštećen jedan od infrastrukturnih projekata šefa Kremlja, prenosi Hina.

Putin je 2018. godine otvorio cestovni i željeznički most dug 19 kilometara. Most je granatiran 8. listopada, za što Rusija optužuje Ukrajinu.

Putin je, u pratnji zamjenika premijera Marata Khusnullina, prikazan na državnoj televiziji za volanom Mercedesa, postavljajući pitanja o tome gdje se napad dogodio.

"Vozimo se na desnoj strani", rekao je Putin prelazeći most.

"Lijeva strana mosta, koliko shvaćam, prometuje, ali ipak je treba dovršiti. Još je malo oštećena, trebamo je dovesti u idealno stanje", rekao je ruski predsjednik.

Putin je i prošetao dijelovima mosta, najvećeg u Europi, kako bi pregledao još uvijek spaljene dijelove.

Ukrajina nikada nije preuzela odgovornost za bombardiranje mosta 8. listopada u jutarnjima satima, dan nakon Putinovog 70. rođendana.

Ruska savezna sigurnosna služba tvrdi da je napad organizirala ukrajinska vojna obavještajna služba.

Kopirati
Drag cursor here to close