Veliki intervju

Putin: Kratkovidna politika Zapada odgovorna je za krizu

Putin je na državnoj televiziji rekao da Zapad pokušava prikriti vlastite pogreške optužujući Rusiju za probleme na globalnom tržištu
Vijesti / Svijet | 04. 06. 2022. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je intervju državnoj televiziji Rusija 1.

Odbacio je optužbe da Rusija blokira izvoz žita preko ukrajinskih luka te je predložio da se žito izvozi kroz Bjelorusiju, uz uvjet da se toj zemlji ukinu sankcije, prenosi HRT

"Nismo mi minirali rute do luka. Ukrajina je to učinila. Rekao sam to nekoliko puta. Ukrajinci bi trebali razminirati luke kako bi ih brodovi mogli napustiti. Jamčimo da će proći sigurno, bez ikakvih problema.

Drugi je put preko luka na Azovskom moru - Berdjanska i Mariupolja. One jesu pod našom kontrolom, ali spremni smo osigurati nesmetani izvoz pšenice kroz njih.

I na kraju, najlakši i najjeftiniji način je preko Bjelorusije. Možete je isporučiti pšenicu do baltičkih luka, a onda može putovati preko Baltičkog mora u bilo koji kutak svijeta. Ali, zbog toga moraju ukinuti sankcije Bjelorusiji", rekao je Putin.

Putin je na državnoj televiziji rekao da Zapad pokušava prikriti vlastite pogreške optužujući Rusiju za probleme na globalnom tržištu, a kada je riječ o energetskoj krizi, poručio je da je kratkovidna energetska politika europskih zemalja dovela do sadašnje krize.

Uskoro opširnije...

Kopirati
Drag cursor here to close