Pobuna

VIDEO: Wagner bi noćas mogao do Moskve, evakuacija u glavnom gradu Rusije

Tijekom posljednjih nekoliko sati, prenosi Guardian, pojavili su se izvještaji o evakuaciji Tretjakovske galerije, Puškinovog muzeja i Doma kulture.
Vijesti / Svijet | 24. 06. 2023. u 17:17 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BBC Rusija izvijestio je o evakuacijama javnih zgrada diljem Moskve dok Wagnerovi borci napreduju prema Moskvi

BBC Rusija je javila da se u Moskvi evakuiraju muzeji u blizini Kremlja.

Tijekom posljednjih nekoliko sati, prenosi Guardian, pojavili su se izvještaji o evakuaciji Tretjakovske galerije, Puškinovog muzeja i Doma kulture.

Trgovački centar Mega Belaya Dacha i trgovački centar Kvartal također su evakuirani u Moskvi, objavio je BBC.

Latvija zatvorila granice

Latvija je zatvorila svoje granice za Ruse zbog oružane pobune protiv režima ruskog predsjednika Putina.

Novoizabrani predsjednik Latvije je rekao da je baltička država pooštrila sigurnost granica kao odgovor na pobunu koja je u tijeku u Rusiji i da neće primiti Ruse.

"Latvija pomno prati razvoj situacije u Rusiji... Sigurnost granica je pojačana, vize ili ulasci na granicu za Ruse koji napuštaju Rusiju zbog trenutnih događaja neće biti razmatrani", napisao je Edgars Rinkevics na Twitteru.

 Wagner bi noćas mogao do Moskve

"Latvija neće izdavati humanitarne ili druge vrste viza", dodao je novoizabrani predsjednik, koji je i dalje ministar vanjskih poslova.

Latvija je već prošle godine prestala izdavati nove vize građanima Rusije, ali je do sada postojala iznimka za humanitarne vize.

Nije jasno hoće li do sada izdane vize ostati prihvatljive za ulazak.

Wagner mogao do Moskve

Večeras bi Wagner mogao doći do Moskve.

Vagnerovci imaju oko 250 km do Moskve. Moskva je blokirana, zabranjeni su ulaz i izlaz iz grada, piše Kyiv Independent.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je rekao da će kazniti učesnike ove pobune, a zapovjednik grupe Jevgenij Prigožin s vojskom nezaustavljivo juriša na prijestolnicu Rusije.

Agencija NEXE objavila je video kako plaćenici Wagnera ruše barikade na ulicama koje vode do Moskve, a ruska vojska priprema mitraljeska gnijezda na južnom ulazu u grad.

Podsjetimo, Prigožin je optuživao mjesecima Moskvu kako mu ne daju dovoljnu pomoć u Ukrajini te je povukao svoje ljude i odlučio da se obračuna sa vojnim vrhom Rusije. Zauzeo je jutros Rosotov i krenuo na Moskvu.

Analitičari kažu da je ovo ključnih 48 sati za vlast u Moskvi koji bi mogao promijeniti tok rata u Ukrajini koju je Rusija napala 24. veljače prošle godine.

Kopirati
Drag cursor here to close