Ipak velika razmimoilaženja

Putin imao samo lijepe riječi za američkog predsjednika

Putin i Biden održali su u srijedu samit u Ženevi, ostvarivši malene pomake na području kontrole naoružanja i kibernetičke sigurnosti najavivši da će se o tim temama nastaviti razgovarati,
Vijesti / Svijet | 17. 06. 2021. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je imao samo lijepe riječi za američkog predsjednika Joea Bidena, rekavši da ga se pogrešno predstavlja u medijima, kako ruskim tako i američkim, kao neusredotočenog i nejasnog, dok ga on smatra profesionalcem kojem ništa ne promakne.

Putin i Biden održali su u srijedu samit u Ženevi, ostvarivši malene pomake na području kontrole naoružanja i kibernetičke sigurnosti najavivši da će se o tim temama nastaviti razgovarati, no po nizu pitanja i dalje ostaju velika razmimoilaženja.

Kremlj je izrazio zadovoljstvo zajedničkom izjavom u kojoj se ističe da se nuklearni rat nikada ne bi smio dogoditi.

Obojica su sastanak opisali prije kao pragmatičan nego prijateljski, no 68-godišnji Putin je u govoru studentima imao lijepe riječi za 78-godišnjeg Bidena kojeg ruski mediji prikazuju kao fizički i mentalno nesposobnog za obavljanje svoje dužnosti.

"Želim reći da slika predsjednika Bidena koju su stvorili naši mediji pa čak i mediji u Americi nema veze s realnošću. Dugo je putovao, preletio je ocean i morao se boriti s umorom zbog promjene vremenske zone. To uzima danak i kad ja letim", rekao je Putin i dodao da je Biden bio "veseo i raspoložen".

Po njegovim riječima, američki predsjednik je "profesionalac s kojim morate biti oprezni kako vam ništa ne bi promaknulo".

"Njemu ništa ne promakne, uvjeravam vas", rekao je Putin, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close