Postoji strah

Putin govorio o nuklearnom oružju

"Bildanje tenzija da će Rusija upotrijebiti nuklearno oružje, to se radi da bi se pritisnulo naše prijatelje''.
Vijesti / Svijet | 27. 10. 2022. u 17:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nuklearno oružje postoji, uvijek postoji strah da se upotrijebi. Mislim da neću pogriješiti kad kažem što je cilj. Već sam spomenuo diktat zapadnih zemalja i njihov pritisak na nama prijateljske zemlje. Oni traže nove argumente kako bi uvjerili naše prijatelje ili neutralne zemlje da se svi moraju usprotiviti Rusiji", rekao je Putin u obraćanju naciji.

"Bildanje tenzija da će Rusija upotrijebiti nuklearno oružje, to se radi da bi se pritisnulo naše prijatelje. To je poruka njima da vide s kim surađuju, da je Rusija opasna, da ne kupuju i ne prodaju ništa nam. To je primitivan cilj", rekao je.

Nitko nije ništa rekao

"Mi nikad nismo rekli ništa o upotrebi nuklearnog oružja", rekao je. Dodao je da su samo oni nagovijestili kao odgovor na zapadne provokacije.

"Lizz Truss je rekla da su oni nuklearna sila i da je ona spremna to učiniti. Nitko nije ništa rekao", kazap je Putin.

"Kijevski režim stalno govori o nuklearnom oružju. Sad su rasprave što mi radimo u elektrani Zaporižje. Što radimo? Kažu da je mi gađamo. Jesu li poludjeli. Pa mi je čuvamo, naše su trupe tamo", rekao je. Kaže da je pričao s jednim zapadnim liderom o teškom naoružanju u nuklearnoj elektrani. Putin je rekao da mu je zapadni lider rekao da uklone to oružje, a da mu je Putin odgovorio da tog oružja tamo i nema.

"Nitko ne spominje da ukrajinske trupe granatiraju nuklearnu elektranu", kaže Putin i dodaje da se za sve krivi Rusiju.

Prljava bomba

Putin je rekao da se priprema incident s prljavom bombom. Kaže da znaju i gdje se i kako to priprema.

"Priprema se da se kaže da je Rusija to napravila. Ali nema smisla da mi to napravimo, ni vojno niti politički", rekao je Putin.

"Jedina zemlja u povijesti koja je koristila nuklearno oružje protiv nenuklearne zemlje je SAD. Što je bio cilj? Nije bilo vojnog cilja, to nije imalo smisla. To je bilo samo protiv civila. Je li bio ugrožen integritet SAD-a? Nije. Vojni stroj Japana je već bio poražen", rekao je Putin.

Spomenuo je rusku nuklearnu doktrinu koja kaže kad Rusija može koristiti nuklearno oružje, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close