Žalujte mrtve, a borite se do kraja za žive

Prosvjednici u New Yorku zatvorili Grand Central Terminal. Traže prekid vatre u Gazi

"Žalujte mrtve, a borite se do kraja za žive", pisalo je na jednom transparentu podignutom unutar zgrade
Vijesti / Svijet | 28. 10. 2023. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stotine prosvjednika koji su zahtijevali prekid vatre između Izraela i Hamasa prisilili su dužnosnike u petak da zatvore Grand Central Terminal, jedno od glavnih tranzitnih čvorišta New Yorka, objavila je Metropolitanska prometna uprava (MTA).

''Grand Central Terminal zatvoren je do daljnjega zbog prosvjeda'', objavio je MTA na svojoj web stranici, pozivajući putnike da koriste alternativne stanice i planiraju dodatno vrijeme putovanja.

Slike na društvenim mrežama prikazuju prosvjednike kako izlaze sa željezničke stanice na 42. ulicu u središtu Manhattana.

''Žalujte mrtve, a borite se do kraja za žive'', pisalo je na jednom transparentu podignutom unutar zgrade.

Prosvjede je organizirala skupina pod nazivom Židovski glas za mir, izvijestio je New York Times.

Izraelska vojska je u petak proširila svoje zračne i kopnene napade na palestinsku enklavu Gazu. Hamas, palestinska militantna skupina koja vlada Gazom, rekla je da su njeni borci spremni suočiti se s izraelskim napadima “punom snagom”.

Jutros je priopćila kako je ubijen čovjek koji je navodno zapovijedao borcima Hamasa koji su se paraglajderima infiltrirali u Izrael 7. listopada i koji je navodno odgovoran za napade dronovima na izraelske vojne položaje, prenosi BBC.

''Preko noći su borbeni zrakoplovi IDF-a napali Asema Abu Rakabu, vođu Hamasovog zrakoplovstva. Abu Rakaba je bio odgovoran za Hamasove bespilotne letjelice, paraglajdere, detekciju i obranu iz zraka. Sudjelovao je u planiranju masakra 7. listopada i zapovijedao je teroristima koji su se infiltrirali u Izrael'', objavio je IDF.

Kopirati
Drag cursor here to close