Sukob ne prestaje

UN: Gaza ostaje bez života, svijet je izgubio ljudskost

"Uskoro, vjerujem, neće biti ni hrane ni lijekova", rekao je Lazzarini, nazivajući opsadu u Gazi "ništa drugo nego kolektivnim kažnjavanjem".
Vijesti / Svijet | 16. 10. 2023. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća UN-ova agencija u Pojasu Gaze na rubu je kolapsa, rekao je njezin glavni povjerenik.

Osoblje Agencije Ujedinjenih naroda za pomoć i rad (UNRWA) sa sjedištem u Gazi preselilo se u Rafah blizu granice s Egiptom i radi u istoj zgradi kao i "tisuće očajnih raseljenih ljudi", rekao je Philippe Lazzarini, povjerenik Agencije UN-a za pomoć i rad palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku.

"Gaza je zadavljena i čini se da je svijet sada izgubio ljudskost", rekao je u oštrom govoru iz sjedišta agencije u istočnom Jeruzalemu u nedjelju.

"Ako pogledamo pitanje vode - svi znamo da je voda život - Gazi ponestaje vode, Gazi ponestaje života. Uskoro, vjerujem, neće biti ni hrane ni lijekova", rekao je Lazzarini, nazivajući opsadu u Gazi "ništa drugo nego kolektivnim kažnjavanjem".

"Prije nego što bude prekasno, humanitarne agencije moraju biti u mogućnosti sigurno donijeti osnovne zalihe kao što su gorivo, voda, hrana i lijekovi. A to nam sada treba", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close