London

Privedena Greta Thunberg

Videosnimka prikazuje Thunberg koja nosi bedž s porukom Oily Money Out i mirno stoji dok su joj se obraćala dva policijska službenika.
Vijesti / Svijet | 17. 10. 2023. u 17:05 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klimatska aktivistica Greta Thunberg privedena je u utorak u policijsku postaju u Londonu, izvijestio je Reutersov svjedok, nakon što se obratila okupljenima na prosvjedu protiv naftnih i plinskih kompanija u središtu grada.

Thunberg, koja je postala zaštitno lice mladih klimatskih aktivista širom svijeta nakon što je organizirala tjedne prosvjede ispred švedskog parlamenta 2018., ove je godine policija privela ili udaljila s prosvjeda u Švedskoj, Norveškoj i Njemačkoj.

Videosnimka prikazuje Thunberg koja nosi bedž s porukom Oily Money Out i mirno stoji dok su joj se obraćala dva policijska službenika. Jedan ju je držao za ruku, vidi se na snimci.

Ekološka skupina Greenpeace priopćila je da su se dvojica njezinih aktivista popela na hotel Intercontinental u Mayfairu i razvila golemi transparent iznad ulaza s natpisom Make Big Oil Pay u znak prosvjeda protiv skupa čelnika naftnih i plinskih kompanija koji se održavao unutar zgrade, uključujući izvršnog direktora Shella Waela Sawana.

Skupina je rekla da su se stotine prosvjednika okupile ispred mjesta kako bi prosvjedovali protiv utjecaja industrije fosilnih goriva na britansku i globalnu klimatsku politiku, blokirajući ulaze i sprečavajući delegate da uđu.

Kopirati
Drag cursor here to close