Pokrenuta hitna istraga

Pretučena učenica u Francuskoj: "Oblačila se neprimjereno za islam"

Majka žrtve Hassiba kazala je da je učenica iz škole maltretirala njenu kćer dvije i pol godine jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam.
Vijesti / Svijet | 05. 04. 2024. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuske vlasti pokrenule su hitnu istragu nakon što je troje tinejdžera pretuklo 14-godišnju djevojčicu ispred njene škole, zbog čega je završila u komi. Policija je zbog pokušaja ubojstva uhitila troje maloljetnika, među kojima je i djevojčica iz iste škole kao i žrtva.

Tužitelji su kasnije priopćili da se 14-godišnja Samara probudila iz kome, ali da je u napadu, koji se u utorak popodne dogodio ispred koledža Arthur Rimbaud u okrugu La Mosson-La Paillade, zadobila teške ozljede.

Oblačila se preslobodno za islam?

Dodali su da je jedna od optuženih, 14-godišnjakinja iz iste škole, priznala da je pretukla žrtvu. Drugo dvoje uhićenih maloljetnika ima 14 i 15 godina. Majka žrtve Hassiba kazala je da je učenica iz škole maltretirala njenu kćer dvije i pol godine jer se oblačila i ponašala previše slobodno za islam.

Video: Pretučena učenica u Francuskoj

"Zapravo ne razumijem zašto je to dijete stalno napadalo Samaru, no postoji neki razlog. Mislim da je to zbog toga što je Samara malo slobodnija od nekih učenika", rekla je majka, a prenosi The Guardian.

Macron: U ovoj fazi istrage bih bio oprezan

Hassiba smatra da je ta učenica glavni krivac za napad. Dodala je da je lani na društvenim mrežama objavila fotografiju njene kćeri i pozvala da je se siluje, zbog čega je u lipnju 2023. godine bila suspendirana na dva dana iz škole.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izrazio je solidarnost s napadnutom djevojkom, ali je pozvao na oprez pri donošenju zaključaka o okolnostima napada. "U ovoj fazi istrage bih bio oprezan. Želim da se u miru utvrdi puna istina i da se tada donesu zaključci", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close