Incident

Sarajevo: Dijete pretučeno u vrtiću, policija istražuje slučaj

Do incidenta je došlo u petak, a što je ona shvatila navečer kada je krenula kupati dijete.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 01. 2024. u 15:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Sarajevo prijavljeno je da se u jednom sarajevskom vrtiću dogodilo zlostavljanje djeteta, odnosno da su vršnjaci istukli dijete u prisustvu odgajateljice, koja kako se navodi, nije reagirala. Policija je ozbiljno shvatila ovaj slučaj i sve istražuje.

Kako je za Klix.ba kazala majka djevojčice, do incidenta je došlo u petak, a što je ona shvatila navečer kada je krenula kupati dijete.

Ozljede od ujeda i udarca

Majka navodi da je u petak preuzela kćerku iz vrtića gdje su joj odgajateljice rekle da je sve bilo uredu te da je dijete dobro spavalo i jelo, međutim prilikom tuširanja oko 18 sati isti dan je vidjela modrice kod djevojčice te ju je odmah odvela u hitnu pomoć gdje je dalje upućeno u bolnicu i na snimanje ozljeda.

Zaključeno je da dijete ima ozljede od ujeda i udaraca te se u sve uključila i policija, odnosno napravili su policijski zapisnik.

Idući tjedan je majka tražila odgovore od vrtića gdje joj je rečeno da je odgajateljica, koja je čuvala njeno dijete u tom trenutku, otišla na godišnji odmor.

Iz vrtića ne žele dati snimku

U utorak su joj pokazali videosnimku incidenta na kojem se, kako kaže, vidi da više djece leže na njenoj kćerki, udaraju je, čupaju i grizu. Kazala je kako joj iz vrtića ne žele dati tu snimku i da se plaši kako bi mogao biti obrisan.

"Pogledala sam video od 5-6 minuta gdje troje djece leži na njoj i udaraju, čupaju, gaze po njoj. Jedna teta je u tom trenutku ulazila tri puta i uzimala ih da ih presvlači, druga je sjedila tu na pola metra od njih, okrenuta leđima. Na kraju se vidi da djeca odlaze, a ona sjedi na podu i plače", kazala je majka za Klix.ba.

Ona je sinoć ponovno kontaktirala policiju kako bi prijavila slučaj, a iz policije su potvrdili da su zaprimili prijavu i da postupaju prema njoj. Ističu kako ne mogu dati više informacija s obzirom na to da je riječ o djetetu.

O svemu je obaviješten i tužitelj, a nakon što policija kompletira dokazni materijal, bit će proslijeđeno Tužiteljstvu na rad. Ono što je do sada jasno jeste da se radi na utvrđivanju odgovornosti zbog zanemarivanja djeteta u vrtiću te da su tim povodom saslušani svjedoci.

Kopirati
Drag cursor here to close