Napad

Preminuo hrvatski vojnik u Afganistanu

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izrazili su žaljenje te oštro osudili napad i ovaj nesretni događaj.
Vijesti / Svijet | 24. 07. 2019. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnik 10. hrvatskog kontingenta koji se nalazio u sklopu 10. hrvatskog kontingenta u NATO misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu, preminuo je danas oko podneva, od teških ozljeda opasnih po život zadobivenih rano jutros tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, priopćio je MORH.

Riječ je o pripadniku specijalnih snaga J.B. rođenom 1992. godine koji je u Afganistanu bio angažiran na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga. Pripadniku je nakon stradavanja pružena maksimalna medicinska pomoć u američkoj bolnici u Bagramu, no zbog težine ozljeda pripadnik Hrvatske vojske u bolnici je preminuo.

Istraga o jutrošnjem napadu je u tijeku.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izrazili su žaljenje te oštro osudili napad i ovaj nesretni događaj.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević posjetio je obitelj preminulog pripadnika Hrvatske vojske i uputio sućut obitelji.

''U ovim najtežim trenucima za Hrvatsku vojsku i Ministarstvo obrane u ime svih pripadnika Hrvatske vojske, djelatnika Ministarstva obrane i u svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut. Ovu tužnu vijest primio sam s boli i težinom u srcu. Ovaj trenutak duboko pogađa svakog pripadnika obitelji Hrvatske vojske i hrvatski narod. Zaista, ne postoje riječi utjehe i onog što može vratiti mladi život. Hrabro i časno u vječnost je otišao naš sin, vojnik, muž i otac i stao uz rame najvećih velikana i ratnika'', poručio je ministar, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close