Palestina

Prekid odnosa sa zemljama koje otvore ili premjeste veleposlanstva u Jeruzalem

Palestinske vlasti priopćile su da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale veleposlanstva u Jeruzalemu ili ih premještali iz Tel Aviva u Jeruzalem
Vijesti / Svijet | 06. 09. 2020. u 20:28 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinske vlasti priopćile su da će prekinuti odnose sa svim državama koje budu otvarale veleposlanstva u Jeruzalemu ili ih premještali iz Tel Aviva u Jeruzalem, javlja Anadolu Agency (AA).

Generalni tajnik Izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Saeb Erekat na Twitteru je objavio to upozorenje, bez da je naveo imena Srbije koja je najavila premještanje veleposlanstva iz Tel Aviva u Jeruzalem i Kosova koje je najavilo priznavanje Izraela i otvaranje veleposlanstva u Jeruzalemu.

“Pozivamo sve države da poštuju međunarodno pravo. Kršenje međunarodnog prava nije pokazatelj moći, već slabosti“, poručio je Ureykat.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump je prije dva dana izjavio da će Srbija preseliti svoje veleposlanstvo u Izraelu iz Tel Aviva u Jeruzalem, a kamere su u Bijeloj kući zabilježile iznenađenje na licu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u trenucima kada je čuo tu informaciju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je pak priopćio da će Kosovo priznati Izrael i otvoriti veleposlanstvo u Jeruzalemu.

Kopirati
Drag cursor here to close