17. travnja

Poznat datum izbora u Hrvatskoj, prvi put ikada glasat će se u srijedu

Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu danas, 15. ožujka 2024. godine.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2024. u 12:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Zoran Milanović objavio je datum izbora. Prvi put otkad je Hrvatske izbori će se održati u srijedu. Na birališta će se 17. travnja, a ta srijeda bit će neradan dan.

Prema Milanovićevoj Odluci o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor  izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u srijedu, 17. travnja 2024. godine, a izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u utorak, 16. travnja i u srijedu, 17. travnja 2024. godine.

Neradni dan

Odluka o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor stupa na snagu danas, 15. ožujka 2024. godine. 

Prema Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, članak 5., stavak 3., dan provedbe izbora je neradni dan.

Raspisani i izbori za EU parlament

Predsjednik Republike Zoran Milanović donio je i Odluku o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske. Prema Odluci o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske, izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj i u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u nedjelju, 9. lipnja 2024. godine.

Odluka  o raspisivanju izbora za članove u Europski parlament iz Republike Hrvatske stupa na snagu u utorak, 9. travnja 2024. godine.

Glavašević: HDZ će teško dovlačiti razne autobuse na birališta u srijedu

Prva reakcija stigla je od dosadašnjeg saborskog zastupnika opozicije Bojana Glavaševića.

"Teško će HDZ dovlačiti razne autobuse na birališta u srijedu, 17. travnja. A ako i bude - to ce se vidjeti jasnije nego ikada. 2. Milanović je ovakvom odlukom spasio što se spasiti dalo od izbora i kampanje za Europski parlament. Što nije mnogo, nažalost. Ali je bitno", napisao je Glavašević.

Oglasila se i bivša hrvatska predsjednica Vlade, Jadranka Kosor

"Datum koji najviše odgovara AP-u. Kratka i ubojita kampanja. Davno je sve pripremljeno i zato se do zadnje sekunde nije znao datum raspuštanja Sabora. Ali; kad je bal, nek’ je srijedom", objavila je  Kosor.

Kopirati
Drag cursor here to close