Potraga traje

Potresna poruka oca nestale djevojčice: 'Naći će te tata, svijete moj mali'

Za djevojčicom u Srbiji traga više stotina ljudi, a njihove napore otežavaju loši vremenski uvjeti na tom području.
Vijesti / Svijet | 27. 03. 2024. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djevojčica Danka (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora u Srbiji.

Za njom traga više stotina ljudi, a njihove napore otežavaju loši vremenski uvjeti na tom području. Milan Ilić, djed nestale djevojčice, potvrdio je kako je velik broj policijskih službenika na terenu.

"Tražimo supruga i ja, na mjestu događaja smo. Žena je jučer završila na Hitnoj, jedva stoji pored mene, ali tražimo, ne odustajemo. Čekamo odgovore, nadamo se", kazao je potreseni djed.

"Ne znam kako je moguće da je nestala, snaha je pod stresom, sin isto. U policiji su oboje", dodao je te zahvalio svim službama koje traže njegovu dvogodišnju unuku.

Otac djevojčice Miloš Ilić kratko se oglasio na društvenoj mreži Facebook te uz fotografiju dvogodišnjakinje naveo: "Zlato tatino, naći će te tata! Svijete moj mali!".

Zbog nestanka djevojčice Danke prvi put u Srbiji je aktiviran sustav "Nađi me". Dvogodišnjakinja je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinasto zelenu jaknu. Helikopteri su u utorak navečer pretraživali područje termovizijskim kamerama, no bez rezultata. Iako je u neposrednoj blizini mjesta gdje je djevojčica zadnji put viđena šuma koja nije gusta, mnogo je gustog raslinja, a posebnu brigu ipak predstavlja Borsko jezero koje se nalazi nekoliko minuta dalje.

Majka djevojčice objasnila je za srpske medije na početku potrage da je bila s njom u Banjskom polju kada je malena nestala.

"Odaziva se na ime, ali još je mala, još ne govori. Ljudi su javili da je viđena u blizini neke zgrade, ali nje nije bilo", ispričala je, prenosi Vecernji.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close