Covid-19

Portugal produžava izvanredno stanje za dva tjedna

Portugalski 14-dnevni kumulativni broj slučajeva zaraženih COVID-19 na 100.000 stanovnika je 769 - veći je od susjedne Španjolske i približava se brojkama Francuske i Italije.
Vijesti / Svijet | 20. 11. 2020. u 18:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalski parlament glasovao je za produženje izvanrednog stanja u zemlji za dva tjedna usred nove pandemije koronavirusa.

Izvanredno stanje omogućilo je vladi da uvede policijski sat tijekom noći i u danima vikenda u većem dijelu zemlje, prenio je AP.

Očekuje se da će službenici dodatno pooštriti ograničenja kretanja u područjima s visokom stopom zaraze. Zdravstveni stručnjaci kažu da očekuju da će broj zaraženih COVID-19 doseći vrhunac sljedećeg tjedna.

Portugalski 14-dnevni kumulativni broj slučajeva zaraženih COVID-19 na 100.000 stanovnika je 769 - veći je od susjedne Španjolske i približava se brojkama Francuske i Italije, tvrdi Europski centar za kontrolu bolesti.

Ministar unutarnjih poslova Eduardo Cabrita rekao je zastupnicima u petak da će vlada vjerojatno trebati ponovo produžiti izvanredno stanje sljedećeg mjeseca.

Kopirati
Drag cursor here to close