Ponuda iz Njemačke

Poljska predložila razmještanje njemački raketni sustav Patriot na granicu s Ukrajinom

Njemačka je ponudila Varšavi sustav proturaketne obrane Patriot kako bi joj pomogla da osigura zračni prostor nakon što je zalutali projektil pao u Poljsku prošli tjedan
Vijesti / Svijet | 21. 11. 2022. u 20:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljska predložila razmještanje njemački raketni sustav Patriot na granicu s Ukrajinom

Poljska će predložiti razmještanje novih raketnih lansera tipa Patriot u blizini granice s Ukrajinom, nakon ponude iz Njemačke, priopćio je ministar obrane Mariusz Blaszczak na Twitteru u ponedjeljak.

''Tijekom današnjih razgovora s njemačkom stranom predložit ću da sustav bude stacioniran na granici s Ukrajinom'', piše on na Twitteru.

Njemačka je ponudila Varšavi sustav proturaketne obrane Patriot kako bi joj pomogla da osigura zračni prostor nakon što je zalutali projektil pao u Poljsku prošli tjedan, izjavila je njemačka ministrica obrane Christine Lambrecht za novine u nedjelju.

Njemačka vlada već je priopćila da će ponuditi susjednoj zemlji dodatnu pomoć u osiguranju zračnog prostora s njemačkim borbenim avionima Eurofighters nakon incidenta, koji je prvobitno pojačao strahovanja da bi se rat u Ukrajini mogao preliti preko granice.

Izgleda da je projektil koji je pogodio Poljsku prošli tjedan, kada su ubijene dvije osobe, ispalila ukrajinska protivzračna obrana, a ne ruska strana, priopćio je čelnik NATO-a Jens Stoltenberg, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close