Reakcije

Plenković pozvao Putina da prestane s napadom

Putin je ovlastio vojsku za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu u Ukrajini.
Vijesti / Svijet | 24. 02. 2022. u 08:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Najoštrije osuđujemo agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu. Ovaj ničim izazvan napad je grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i međunarodnog prava. Ovo je isključiva odgovornost Rusije, koju pozivamo da odmah prestane s vojnim napadom. Izražavamo solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom", napisao je Plenković na Twitteru.

Podsjetimo, predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio je u specijalnom obraćanju rano jutros sve one koji bi eventualno mogli da se umiješaju u situaciju u Ukrajini, prenosi Index.hr. 

"Sada nekoliko veoma važnih riječi za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umiješaju u događaje koji se događaju: tko god pokuša da nas ometa, štoviše, da stvori prijetnje našoj zemlji i narodu, treba da zna da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posljedica s kojima se nikada u svojoj povijesti niste suočili", upozorio je Putin.

Putin je ovlastio vojsku za specijalnu vojnu operaciju u Donbasu u Ukrajini. Reporteri CNN javljaju da su ljudi u Kijevu, Harkivu, Kramtorsku i u još nekoliko gradova čuli eksplozije.

Kopirati
Drag cursor here to close