Rusija je rano jutros napala Ukrajinu

Putin upozorio: Ne miješajte se!

Šef ruske države istaknuo je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.
Vijesti / Flash | 24. 02. 2022. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio je u specijalnom obraćanju rano jutros sve one koji bi eventualno mogli da se umiješaju u situaciju u Ukrajini.

"Sada nekoliko veoma važnih riječi za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umiješaju u događaje koji se događaju: tko god pokuša da nas ometa, štoviše, da stvori prijetnje našoj zemlji i narodu, treba da zna da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posljedica s kojima se nikada u svojoj povijesti niste suočili", upozorio je Putin.

On je rekao da su sve neophodne odluke donesene i da se nada da će njegovu poruku imati tko da čuje, prenio je "Sputnik".

Ruski predsjednik je noćas donio odluku o specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu. Šef ruske države istaknuo je da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da je Rusija izvela raketne napade na ukrajinsku infrastrukturu i pogranične snage, te da su se u mnogim gradovima čule eksplozije.

Rekao je da je proglašeno izvanredno stanje i da je razgovarao telefonom s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Mediji su izvijestili da su vojni zapovjedni centri u Kijevu i gradu Harkovu na sjeveroistoku bili pogođeni projektilima dok su se ruske trupe iskrcale u južnim lučkim gradovima Odesi i Mariupolju.

Kopirati
Drag cursor here to close