Čeka se potvrda

Plenković predložio novog ministra obrane

Plenković je rekao da je Anušić na razini stranke dobio potpunu konsenzualnu podršku.
Vijesti / Svijet | 13. 11. 2023. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Andrej Plenković danas je rekao da će Ivana Anušića predložiti za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade te kako očekuje da će biti potvrđen na plenarnoj sjednici u Saboru u četvrtak.

Mario Banožić razriješen je dužnosti ministra obrane nakon što je u subotu sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je poginula jedna osoba.

Anušić je osječko-baranjski župan i potpredsjednik HDZ-a, prenosi HRT

Na dužnosti 

Plenković je rekao da je Anušić na razini stranke dobio potpunu konsenzualnu podršku.

"Nakon toga obavili smo konzultacije sa svim našim kolegama u parlamentarnoj većini. I od njih je dobio punu podršku, dodao je.

Plenković je rekao da je Anušić na ponudu odmah pristao te da je spreman pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru.

"Očekujem Odbor u srijedu i potporu na plenarnoj sjednici u četvrtak, tako da će već primjerice u četvrtak popodne Ivan Anušić biti na dužnosti i član Vlade", rekao je premijer.

Plenković je također naveo da bi u slučaju potvrde Anušića na mjestu župana u preostalom dijelu mandata mijenjao Mato Lukić, koji je sada jedan od dva zamjenika župana.

"Uklopit će se" 

Na novinarsko pitanje kako to da se odlučio za Anušića za ministra s obzirom na neka njihova prijašnja neslaganja, Plenković je rekao da to što ponekad možda imaju različita stajališta o pojedinim pitanjima ne znači da nisu dio istoga tima i najužeg vodstva HDZ-a.

"Logično je da Ivan, s obzirom na svoje veliko iskustvo, koje sada ima i u političkom angažmanu, i na općinskoj i na županijskoj razini, ali i u nacionalnom djelovanju kao bivši saborski zastupnik i kao hrvatski branitelj. Ima sve reference da bude ministar obrane i uklopit će se u tim i funkcionirati normalno kao što je to bilo do sada", rekao je Plenković.

Vezano za hrvatske navijače pritvorene u Grčkoj, novinari su ga pitali o današnjim napisima u grčkim medijima da je na nožu kojim je ubijen grčki navijač pronađen DNK grčkog navijača te je li to dobra vijest na koju je aludirao.

"Ne, dobre vijesti će doći", odgovorio je Plenković.

"Uskoro ćete čuti dobre vijesti za njih i za njihove obitelji", dodao je ne želeći otkriti o čemu je riječ.

Kopirati
Drag cursor here to close