Povreda ugleda

Pjevao četničke pjesme, pa uhićen na granici

Glasnogovornik ​PU Šime Pavić rekao je Hini ​da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvr​dili da je 63-godišnjak, ​inače pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme nastale tijekom 1995.
Vijesti / Svijet | 21. 08. 2023. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog pjevanja četničkih pjesama kninska je policija na graničnom prijelazu uhitila i kriminalistički istražila 63-godišnjeg muškarca kojega sumnjiči za povredu ugleda Republike Hrvatske, doznaje se u ponedjeljak u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj, prenosi Hina.

Glasnogovornik PU Šime Pavić rekao je Hini da su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 63-godišnjak, inače pripadnik glazbene skupine, izvodio pjesme nastale tijekom 1995., čiji tekstovi Republiku Hrvatsku izvrgavaju ruglu, prijeziru i javnom omalovažavanju.

”Prilikom nastupanja i izvođenja pjesama nosio je određena znakovlja i odjevne predmete koji prikazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj tvorevini. Sve je u kontinuitetu javno objavljeno na društvenim mrežama, te je time počinjen prekršaj iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, kaže Pavić.

Osumnjičeni, koji ima hrvatsko državljanstvo, uhićen je na graničnom prijelazu, te predan pritvorskom nadzorniku PU. Kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a uz nju će biti podnesen i optužni prijedlog.

Kopirati
Drag cursor here to close