Ursula von der Leyen

Pet sankcija Europe Rusiji

Američka vlada nametnula je nešto ranije sankcije i najvećoj ruskoj banci Sberbanki, objavilo je američko ministarstvo financija.
Vijesti / Svijet | 25. 02. 2022. u 07:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavila je, putem twittera, pet sankcija koje Europska unija uvodi Rusiji zbog napada na Ukrajinu, piše Hina.

Podsjetimo, prva sankcija cilja na 70 posto ruskog bankarskog tržišta i ključne državne tvrtke, dok je drugi cilj sankcija tamošnjem energetskom sektoru, iznimno bitnom sektoru za normalno funkcioniranje ruske države.

Sljedeća se sankcija odnosi na zabranu prodaje zrakoplova i opreme ruskim zračnim prijevoznicima, a Rusima će biti i ograničen pristup ključnim tehnologijama, poput poluvodiča.

Na kraju, povlašten pristup EU više neće imati ruski diplomati i poslovni ljudi.

Čelnici EU-a dogovorili su se o sankcijama Moskvi koje ciljaju na 70 posto ruskog bankarskog tržišta i ključne državne tvrtke, izjavila je predsjednica Europske Komisije Ursula von der Leyen, u tweetu, rano u petak.

Podsjetimo, američka vlada nametnula je nešto ranije sankcije i najvećoj ruskoj banci Sberbanki, objavilo je američko ministarstvo financija.

Američke institucije moraju zatvoriti svoje račune u Sberbanki u roku od 30 dana.

Sberbanka, u većinskom državnom vlasništvu najveći je kreditor ruske ekonomije i banka s najviše štednih uloga.

Američki predsjednik Joe Biden ranije je objavio mjere protiv druge najveće ruske banke VTB-a.

Sjedinjene Države nametnule su sankcije i Bjerlorusiji, koja je upletena u invaziju na Ukrajinu, objavila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close