Sukobi

Palestinci odgovorili raketama na izraelski napad

U ranom jutarnjem raketnom napadu iz blokiranog Pojasa Gaze, koji kontrolira islamistička militantna grupa Hamas, nije bilo prijavljenih žrtava.
Vijesti / Svijet | 06. 04. 2023. u 09:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Ilustracija

Palestinski militanti ispalili su rakete na južni Izrael drugi dan zaredom u četvrtak, priopćila je izraelska vojska, nakon što je policijska racija na žarišno sveto mjesto u Jeruzalemu izazvala prekograničnu vatru i podstakla strah od nove eskalacije.

U ranom jutarnjem raketnom napadu iz blokiranog Pojasa Gaze, koji kontrolira islamistička militantna grupa Hamas, nije bilo prijavljenih žrtava.

U srijedu je izraelska policija izvela raciju u kompleksu džamije Al-Aqsa u Jeruzalemu, žarištu izraelsko-palestinskog sukoba. Incident, tijekom svetog muslimanskog mjeseca ramazana i uoči židovskog Pesaha, izazvao je široku osudu u arapskom svijetu i zabrinutost Bijele kuće.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da će Vijeće sigurnosti UN-a u četvrtak održati sjednicu iza zatvorenih vrata kako bi razgovaralo o raciji, za koju su izraelske vlasti navele pokušaj da se spriječi nasilje uklanjanjem grupa zabarikadiranih unutra s oružjem, kamenicama i petardama, koje planiraju narušiti mir.

Najmanje 12 Palestinaca je ozlijeđeno, a društvenim mrežama kružile su slike oficira koji tuku vjernike unutar trećeg najsvetijeg mjesta islama. Militanti u Gazi ispalili su rakete na Izrael ubrzo nakon toga, provocirajući izraelske zračne napade, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close