Kofere u ruke

Ovo je najbolja zemlja za život

Zauzela je prvo mjesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mjesto za rasnu jednakost i šesto mjesto za poduzetništvo.
Vijesti / Svijet | 30. 04. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako navodi američka medijska kompanija "U.S. News end World Report", u nedavno objavljenom popisu najboljih zemalja na svijetu za život za 2021. godinu, izabrana je Kanada.

Na rang listi "Najboljih zemalja za 2021." anketirano je ukupno 17.326 pojedinaca iz 36 zemalja u četiri regije – Amerike, Azije, Europe i Bliskog istoka i Afrike – koji su anketirani tako da je 78 zemalja rangirano na svjetskoj sceni.

Kanada je također zauzela prvo mjesto po kvalitetu života i društvenoj svrsi. Ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i posvećena je socijalnoj pravdi, smatra se da nije korumpirana i poštuje imovinska prava.

Najviše priznanja Kanada je dobila u oblastima obrazovanja, kvalitetnog umirovljavanja, ekološkog i zdravog života.

Zauzela je prvo mjesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mjesto za rasnu jednakost i šesto mjesto za poduzetništvo.

Izvještaj se prati i objavljuje svake godine, a za 2020. godinu izabrana je bila Švicarska.

Prema objavljenom popisu za ovu godinu to su pored Kanade, Japan, Njemačka, Švicarska, Australija, SAD, Novi Zeland, Velika Britanija, Švedska, Nizozemska.

Kopirati
Drag cursor here to close