Greškom srušen

Kanada će obiteljima žrtava Ukrainian Airlinesa isplatiti odštetu

"Kanada će isplatiti po 19.200 dolara obiteljima 57 svojih državljana koji su izgubili život u padu zrakoplova Ukrainian Airlinesa, kao i obiteljima 29 poginulih koje imaju stalno prebivalište u Kanadi"
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2020. u 22:34 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kanada će isplatiti po 19.200 dolara obiteljima 57 svojih državljana koji su izgubili život u padu zrakoplova Ukrainian Airlinesa, kao i obiteljima 29 poginulih koje imaju stalno prebivalište u Kanadi.

Kanadski premijer Justin Trudeau izjavio je na konferenciji za novinare u Ottawi kako je neophodna podrška obiteljima poginulih putnika Ukrainan Airlinesa, oborenog u Iranu.

"Želim biti jasan, očekujemo da Iran plati odštetu ovim obiteljima. Ali razgovarao sam s njima, oni ne mogu čekati tjednima. Potrebna im je podrška trenutno", rekao je Trudeau.

S tim u vezi, Trudeau je kazao kako će "Kanada isplatiti po 19.200 dolara obiteljima 57 svojih državljana koji su izgubili život u padu zrakoplova Ukrainian Airlinesa, kao i obiteljima 29 poginulih koje imaju stalno prebivalište u Kanadi".

Dodao je kako će novčana odšteta koju Iran naknadno pošalje, direktno biti poslana obiteljima stradalih, odnosno da nitko neće biti posrednik.

Putnički zrakoplov 737 Ukrainian Airlinesa pao je 8. siječnja nedugo nakon polijetanja s Međunarodnog aerodroma ''Imam Khomeini'' u Teheranu, a letio je prema Kijevu. Poginulo je 176 osoba.

Teheran je ranije odbacivao navode da je avion oborila iranska vojska, ali tri dana nakon pada aviona, Generalštab Irana je priopćio kako je letjelica greškom pogođena krstarećim projektilom kratkog dometa.

Kopirati
Drag cursor here to close