Navalni

Otrovan Putinov kritičar

Nakon što je zrakoplov prinudno sletio u Omsk, Navalni je odvezen u bolnicu, objavila je ona na platformama Twitter i Telegram.
Vijesti / Svijet | 20. 08. 2020. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski oporbeni političar Aleksej Navalni, koji je bio u zrakoplovu na putu za Moskvu, primljen je u bolnicu u Sibiru sa simptomima koje je njegova glasnogovornica opisala kao znakove trovanja, piše Hina.

Navalni (44) je bez svijesti i na intenzivnoj njezi nakon što se početo osjećati loše na letu iz sibirskog grada Tomska za Moskvu, kazala je Kira Jarmiš.

Nakon što je zrakoplov prinudno sletio u Omsk, Navalni je odvezen u bolnicu, objavila je ona na platformama Twitter i Telegram.

''Mislimo da je Aleksej otrovan nečime što je pomiješano s njegovim čajem'', kazala je, te dodala da je to jedino što je jutros popio.

Jarmiš je to usporedila sa slučajem kada je prošle godine Navalni imaju jaku alergijsku reakciju koja je, po liječniku, mogla biti rezultat trovanja nepoznatom kemijskom tvari.

Navalni, pravnik i borac protiv korupcije, nekoliko je puta bio u zatvoru proteklih godina zbog organiziranja prosvjeda protiv Kremlja. Europski sud za ljudska prava presudio je da su njegova pritvaranja bila politički motivirana i da su kršila njegova ljudska prava.

Prošle je godine Rusija proglasila njegovu neprofitnu udrugu Fondaciju za borbu protiv korupcije "stranim agentom".

Kopirati
Drag cursor here to close