Rusija

Putin naredio održavanje vježbe sa 150.000 vojnika

Mornarički dio vježbe obuhvatit će Crno more i Kaspijsko područje, a uključivat će i neke morske jedinice s krajnjeg sjevera i sa Pacifika.
Vijesti / Svijet | 17. 07. 2020. u 18:10 ana
Ovako vježba ruska vojska

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je izdao naredbu za raspoređivanje ruskih vojnih snaga zbog održavanja velike vježbe diljem ogromne zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je kako će manevri trajati do utorka i da će u njima sudjelovati oko 150.000 vojnika, gotovo 27.000 vojnih vozila, 414 zrakoplova i 106 mornaričkih brodova.

Ističe se da je vježba namijenjena obuci trupa za obranu od ''terorističkih prijetnji'' na jugozapadu zemlje i priprema za još veću vježbe ''Kavkaz – 2020'', koja će se održati kasnije ove godine. Ministarstvo je naglasilo da će se trupe obučavati na 35 strelišta.

U manevrima će uglavnom sudjelovati kopnene snage smještene na ruskom jugozapadu, ali će zrakoplovne jedinice i neke druge grane vojske širom Rusije također sudjelovati.

Mornarički dio vježbe obuhvatit će Crno more i Kaspijsko područje, a uključivat će i neke morske jedinice s krajnjeg sjevera i sa Pacifika.

Rusija je proširila djelokrug svojih vojnih vježbi posljednjih godina zbog sve većih tenzija sa zapadom. Odnosi su se pogoršali nakon ruske aneksije ukrajinskog poluostrva Krim 2014. godine, a Kremlj je vježbe NATO-a blizu ruskih granica okarakterizirao kao demonstraciju neprijateljskih namjera saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close