Napale ga i izbole

Osam tinejdžerica osumnjičeno za ubojstvo muškarca

Policija nije imenovala žrtvu, ali je na konferenciji za novinare rekle da se muškarac nedavno preselio u gradski sustav skloništa za beskućnike.
Vijesti / Svijet | 21. 12. 2022. u 10:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam tinejdžerica okrivljeno je za ubojstvo 59-godišnjeg muškarca, koji je izboden nožem u središtu Toronta. Policija je objavila kako vjeruje da su se djevojke upoznale na društvenim mrežama i isplanirale ubojstvo, prenosi Index.hr

Prema policijskim izvješćima, djevojke su napale i izbole muškarca na trgu u blizini glavnog željezničkog kolodvora u nedjelju rano ujutro. Tri djevojčice imaju 13, tri 14 i dvije 16 godina, prenose kanadski mediji.

Policija nije imenovala žrtvu, ali je na konferenciji za novinare rekle da se muškarac nedavno preselio u gradski sustav skloništa za beskućnike.

"On je imao veliku podršku obitelji, tako da ga ne bih nužno nazvao beskućnikom, možda tek nedavno zbog teške nesreće", rekao je detektiv Terry Browne.

Policija kaže da su djevojke napale i izbole žrtvu nakon svađe. Muškarac je hitno prebačen u bolnicu s teškim ozljedama, ali je ubrzo preminuo. Policajci su uhitili djevojke u blizini mjesta događaja nakon razgovora sa svjedocima, a ondje su pronašli i oružje.

Browne je rekao kako istražitelji vjeruju da su se djevojke upoznale na društvenim mrežama i da žive u različitim dijelovima grada. Dodao je da ih ne bi nazvao "bandom", ali je rekao da je njihovo ponašanje poznato kao "swarming" ("rojenje"), prilikom čega više napadača istovremeno cilja na žrtvu i napadaju je poput pčela.

Kod djevojaka je također pronađeno više oružja, dodao je Browne. “Sve su one jednako krive. Nema sumnje da su djelovale kao jedinstveni entitet, da se kod njih javio mentalitet gomile, kad su odlučile napasti ovog čovjeka", rekao je. Tri osumnjičene bile su otprije poznate policiji, dok ostalih pet nije imalo prethodne kontakte s policijom.

Kopirati
Drag cursor here to close