Treći od sredine travnja

Osam osoba preminulo u toplinskom valu

Sedam žrtava umrlo je od toplinskog udara, a jedna od dehidracije između 14. travnja i 12. lipnja, navodi se u priopćenju ministarstva.
Vijesti / Svijet | 17. 06. 2023. u 14:44 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam ljudi umrlo je u trećem toplinskom valu koji je pogodio Meksiko od sredine travnja, priopćilo je u petak ministarstvo zdravstva te zemlje.

Temperature su ovog tjedna dosegle rekordnih 35 stupnjeva Celzijevih u glavnom gradu Mexico Cityju, prenosi agencija Hina.

Preko 40 stupnjeva

Sedam žrtava umrlo je od toplinskog udara, a jedna od dehidracije između 14. travnja i 12. lipnja, navodi se u priopćenju ministarstva.

U sjeveroistočnom gradu Monterreyju temperature su premašile 40C, tlak vode u kućama je smanjen, a povećana potražnja za strujom zbog klima uređaja dovela je do prekida opskrbe strujom.

Wendy Tijerina, stanovnica Monterreya, rekla je da je vrućina jača jer se grad nalazi u industrijskoj zoni.

Nema vode i struje

"Nedostaje vode, ne možete okupati djecu ili čak koristiti ventilator jer nestaje struje", rekla je za AFP.

Rekla je da njezina obitelj nastoji piti puno vode kako bi se zaštitila od toplinskog udara.

Vlada države Nuevo Leon, u kojoj se nalazi Monterrey, ograničila je vrijeme koje djeca borave u školi na dva sata dnevno.

Prošle godine Meksiko je proglasio izvanredno stanje zbog suše u dijelovima zemlje zbog toplinskog vala i nestašice kiše koja je iscrpila rezervoare.

Vlasti u nekim gradovima, uključujući Monterrey, dopustile su kućanstvima pristup tekućoj vodi samo nekoliko sati dnevno nekoliko tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close