Nema drugog izbora

Orban spreman 'marširati' do Bruxellesa kako bi obranio slobodu i suverenitet Mađarske

''Nećemo prihvatiti da je Bruxelles ostavio Europljane same, štaviše, okrenuo se protiv njih'', rekao je Viktor Orban.
Vijesti / Svijet | 15. 03. 2024. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je u petak da je spreman marširati do Bruxelessa i "okupirati" centar Europske unije kako bi "obranio slobodu i suverenitet Mađarske", uoči izbora za Europski parlament kasnije ove godine.

Orban, je na vlasti već 14 godina, nada se da će njegova stranka Fides profitirati od povećanja podrške krajnje desnice širom Europe i dok se priprema da preuzme rotirajuće predsjedavanje EU u drugoj polovini godine, javlja Fena.

Govoreći na skupu u Budimpešti povodom obilježavanja mađarskog nacionalnog dana, kojim se obilježava Mađarska revolucija protiv Habsburške monarhije 1848. godine, Orban je rekao da su europski izbori prilika da se zauzme za Mađarsku.

''Ako želimo da branimo slobodu i suverenitet Mađarske, nemamo drugog izbora osim da okupiramo Bruxelles'', rekao je Orban na skupu od oko 1.000 svojih pristalica.

''Mi ćemo marširati u Bruxelles i sami donijeti promjenu u Europsku uniju'', poručio je.

Orban dugo u sukobu s drugim članicama EU oko niza pitanja, uključujući odbijanje slanja oružja u Kijev i održavanje ekonomskih veza s Moskvom otkako su ruske snage napale Ukrajinu 2022. godine.

Rekao je da akcije EU pogađaju poljoprivrednike, škode srednjoj klasi, štete kompanijama, "i povrh svega toga, (uvlače) Europu u rat".

''Nećemo prihvatiti da je Bruxelles ostavio Europljane same, štaviše, okrenuo se protiv njih'', rekao je Orban.
Kopirati
Drag cursor here to close