Burno

Oporba zauzela Hrvatski sabor

Vijesti / Svijet | 15. 10. 2021. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski sabor, koji je u četvrtak navečer prekinuo sjednicu nakon što je oporba izlaskom za govornicu opstruirala raspravu o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a, u petak će rad nastaviti izjašnjavanjem o amandmanima na raspravljene zakonske prijedloge.

FOTO: N1 BiH / Oporba u Saboru

Vrhovni sud u petak bi trebao dobiti novog predsjednika, Sabor je za podne planirao glasovanje o raspravljenim točkama, među kojima je i prijedlogu predsjednika Republike da predsjednik tog Suda bude Radovan Dobronić, sudac Trgovačkog suda u Zagrebu. Potporu su mu najavili svi saborski klubovi, osim Domovinskog pokreta, koji mu zamjera da nije prepoznao problem lustracije.

Naime, saborska sjednica prekinuta je u četvrtak navečer nakon što je oporba izišla pred govornicu te tako opstruirala početak rasprave o izboru glavnog ravnatelja HRT-a zatraživši poništenje natječaja za ravnatelja.

Svi predstavnici oporbe stali su pred govornicu i zaustavili raspravu te poručili da HRT mora biti slobodan i služiti interesima Hrvatske zatraživši da se poništi natječaj za ravnatelja HRT-a.

Video: 14 10 2021 - 3. dio, 8. sjednica Hrvatskoga sabora, 10. saziv

Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić rekao je da je ugled HRT-a srozan na najniže granice te je stoga jako važno da izbor ravnatelja bude kristalno čist, zakonit i transparentan od početka do kraja.

Poručio je i da je tekst natječaja za izbor glavnog ravnatelja HRT-a protuzakonit jer ne sadržava potrebne poveznice odredbe na Zakon o braniteljima koje je HDZ donio još 2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close