180 dana zatvora

Odvjetnik trudnoj supruzi u piće ubacio tabletu za pobačaj

Njegova žena, Catherine Herring, je u srijedu na sudu kazala da smatra da izrečena kazna nije dovoljno stroga.
Vijesti / Svijet | 10. 02. 2024. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odvjetnik iz Teksasa, Mason Herring, priznao je krivnju za trovanje trudne supruge, odnosno za "podmetanje" tableta za pobačaj u njeno piće. Osuđen je na 180 dana zatvora.

Njegova žena, Catherine Herring, je u srijedu na sudu kazala da smatra da izrečena kazna nije dovoljno stroga.

Naime, ona je nakon incidenta ipak uspjela iznijeti trudnoću, ali njihova jednogodišnja kćerka zaostaje u razvoju i ide na terapiju osam puta tjedno.

Pokušaj ubojstva

"Ne smatram da je 180 dana dovoljno za višestruke pokušaje ubojstva vašeg djeteta", rekla je Catherine, a prenosi Associated Press.

Mason Herring (39) je 2022. supruzi s kojom je bio 11 godina u braku u piće počeo stavljati lijekove za izazivanje pobačaja nakon što je saznao da je trudna s trećim djetetom. U tužbi se navodi da je par u to vrijeme živio odvojeno, ali da su išli na terapije za parove.

Nakon što je saznao za trudnoću, Mason je odmah supruzi kazao kako nije s time zadovoljan jer će mu to pokvariti sve planove.

S obzirom da im je terapeut savjetovao da provedu godišnji odmor zajedno, Mason je imao pristup namirnicama i piću koje konzumira njegova žena.

Počeo joj je govoriti da treba paziti na svoje zdravlje i piti više tekućine. 17. ožujka 2022. donio joj je doručak i vodu te rekao da neće otići dok ne popije cijelu šolju.

Catherine navodi kako je primijetila da je voda bila malo mutna, ali Mason je kazao da to vjerovatno zbog problema sa cijevima.

Kamere po kući

Kada je popila vodu, Catherine je dobila jake grčeve, počela krvariti i završila u hitnoj.

Posumnjala je u supruga i postavila skrivene kamere po kući. Kazala je policiji da joj je Mason još u šest navrata dao piće pomiješano s tabletama za pobačaj, ali ga ona nije popila.

Vlastima je pokazala snimku na kojoj se vidi kako njen suprug u piće stavlja neki lijek, a zatim kutiju baca u smeće. Kada je pregledala otpad, pronašla je ambalažu lijeka koji sadrži misoprostol, a koji se koristi za izazivanje pobačaja.

Uz 180 dana zatvora, sudac mu je odredio i 10 godina uvjetne kazne te mu zabranio kontakt sa suprugom (sada su razdvojeni) i jednogodišnjom kćerkom.

Kopirati
Drag cursor here to close