Emperor

Odmah skandal: Kako je prva dama jeftino kupila stan

Cijena stana u kompleksu Emperor iznosila je između 3500 i 4000 dolara po četvornom metru.
Vijesti / Svijet | 01. 05. 2019. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema službenom registru prihoda i imovine, supruga novoizabranog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija kupila je od poslovnog tajkuna Oleksandra Brujaka luksuzni stan za manje od polovine tržišne vrijednosti.

Komičar i televizijska zvijezda bez političkog iskustva, Volodomir Zelenskij je 21. travnja osvojio predsjedničke izbore izbornom kampanjom u kojoj je nastupao kao suprotnost bogatoj eliti koja dominira ukrajinskim poslovnim i političkim svijetom, piše Hina.

Međutim, više nego povoljna kupnja stana u luksuznom kompleksu Emperor na obali Crnog mora, pokazuje da je Zelenskijeva obitelj poslovala s članom te iste bogate elite, piše Reuters.

Oleksandr Burjak, poduzetnik koji je prema javnom registru imovine stan prodao, odbio je na telefonske upite Reutersa komentirati prodaju, a uskratio je i pismeni odgovor.

Prema ukrajinskom registru imovine te izjavi o prihodima i imovini koju je Zelenskij predao ove godine, njegova supruga Olena Zelenska, kupila je trosobni penthouse na ukraijnskom poluotoku Krimu u travnju 2013. za gotovo 164.000 dolara.

Stan kupljen prije nego što je Rusija pripojila Krim platila je oko 1263 dolara po metru četvornom.

Prema oglasu iz 2012. objavljenom na ukrajinskoj web stranici za prodaju nekretnina domik.ua, cijena stana u kompleksu Emperor iznosila je između 3500 i 4000 dolara po četvornom metru.

Burjak je bivši član ukrajinskog parlamenta koji je s bratom Sergejem bio većinski dioničar banke Brokbiznesbank do 2013. kada su prodali udio.

Kopirati
Drag cursor here to close