Bitke ne jenjavaju

Objavljen video s mjesta poraza Rusa na rijeci Sjeverni Donjec

"Tenkovske brigade uništile su oko 250 jedinica vojne opreme i 1500 vojnika i časnika ruske vojske", objavio je na društvenim mrežama savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, Anton Heraščenko.
Vijesti / Svijet | 14. 05. 2022. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Srušeni pontonski most kod grada Lisičanska

Premda je i dalje teško povjerovati da se događaju sve te ratne strahote koje je prouzročila ruska agresija na Ukrajinu, rat na istoku Europe samo se razbuktava.

Ukrajinske vojne snage navode kako su krenule u protuofenzivu nedaleko od ruskoga grada Izjuma, gdje pritišću ključnu rusku liniju napada na istočnu Ukrajinu, rekao je guverner regije Harkiv.

Velika i uspješna protuofenziva na toj ruskoj liniji napredovanja rezultirala bi teškim neuspjehom Moskve u bitki za Donbas, istočnoj ukrajinskoj regiji koju Rusija nastoji u potpunosti zauzeti.

Ukrajinske su snage ponovno zauzele teritorij na sjeveroistoku zemlje, odbivši Ruse od drugoga najvećeg ukrajinskog grada Harkiva u svom najbržem napredovanju otkako su se moskovske trupe povukle iz Kijeva.

Ukrajinci su uništili dijelove ruske kolone oklopnih vozila dok su ruske snage pokušavale prijeći rijeku u Donbasu, vidjelo se na snimci ukrajinske vojske podijeljenoj u petak.

Doduše, društvene mreže koriste se u propagandne svrhe, tako da je teško procijeniti što je točno, a što služi da ratnu propagandu kako bi se omalovažilo i eventualno obeshrabrilo protivnika.

"Objavljujem prvi video s mjesta poraza Rusije na prijelazu kod sela Bilogorovka kod Lisičanska. U roku od tri dana ukrajinska 80., 79., 30., 58. i 17. tenkovska brigada uništile su oko 250 jedinica vojne opreme i 1500 vojnika i časnika ruske vojske", objavio je na društvenim mrežama savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, Anton Heraščenko.

"Belogorovka je hladnija od Černobajevke!

Zbog ove pobjede Oružanih snaga Ukrajine, Rusi su morali zaustaviti ofenzivu na značajnom dijelu Istočne fronte", napisao je uz gornji video.

Čini se kako se njegove objave temelje na realnim video zapisima.

Heraščenko je također objavio i zanimljiv video groblja ruskih tenkova i ostalih borbenih vozila.

"Ovo je grad Nižin, oblast Černihiv. Video prikazuje 'groblje' ruskih oklopnih vozila, koje su osvajači izgubili u Ukrajini. Među ukradenim stvarima pronađene su perilice rublja, dječji bicikl, pa čak i vrećica luka", navodi ukrajinski dužnosnik, pokušavajući na taj način razotkriti i pljačkaški pohod agresorske vojske.

Kopirati
Drag cursor here to close