Ukrajinci uvjereni

Rat u Ukrajini: Prekretnica u kolovozu

Budanov je kazao i da ruska vojska "trpi velike gubitke u ljudstvu i oružju" te da Ukrajina o tomu "sve zna", uključujući i ruske vojne planove.
Vijesti / Svijet | 14. 05. 2022. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rat u Ukrajini "doživjet će prekretnicu" u kolovozu, a Rusija će biti poražena "prije kraja godine", predviđa šef ukrajinske vojne obavještajne službe, uvjeravajući da će Kijev uspjeti ponovno osvojiti cijeli svoj teritorij, piše Hina

Pobjeda "neće biti laka", ali "će stići", izjavio je Kirilo Budanov u intervjuu za britanski kanal Sky News, objavljen u petak navečer.

AFP piše da je pritom djelovao smireno te je rekao da je "optimističan" s obzirom na trenutačan razvoj sukoba.

"Prekretnica će se dogoditi u drugoj polovici kolovoza" i "većina vojnih operacija bit će završena do kraja godine", predvidio je Budanov.

Na kraju ovoga rata "vratit ćemo ukrajinsku moć na svim teritorijima koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim", kazao je.

Trenutačno u regiji Donbas na istoku Ukrajine bjesne žestoki sukobi. Područje je od 2014. dijelom pod kontrolom proruskih separatista. Moskva je posljednjih tjedana posebno fokusirana na regiju Donbas, no bez znatnog napretka.

Budanov je kazao i da ruska vojska "trpi velike gubitke u ljudstvu i oružju" te da Ukrajina o tomu "sve zna", uključujući i ruske vojne planove.

Na vojnoj razini ukrajinsko ministarstvo obrane ruske je gubitke procijenilo na više od 26.000 ljudi, 199 zrakoplova i gotovo 1200 tenkova od početka invazije 24. veljače, no neovisna statistika nije dostupna.

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe je kazao da je ruski predsjednik Vladimir Putin "u vrlo lošem fizičkom i psihičkom stanju". Tvrdi da je "jako bolestan" te da boluje "od više bolesti, među kojima i od raka".

Po njegovim riječima ukrajinska će pobjeda rezultirati "promjenama u vodstvu Rusije". Budanov također tvrdi da se u Rusiji već sprema državni udar čiji je cilj svrgnuti s vlasti aktualnog predsjednika. “To je nemoguće zaustaviti”, rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close