Reakcija

O ruskom napadu oglasila se i Hrvatska

Eksplozije su u ponedjeljak potresle Kijev i još nekoliko ukrajinskih gradova nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin optužio Ukrajinu za teroristički napad na most koji povezuje Rusiju i Krim.
Vijesti / Svijet | 10. 10. 2022. u 19:04 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova danas je najopštrije osudilo napade na Kijev i ostale gradove diljem Ukrajine.

"Nažalost, ovo je još jedan slučaj u kojemu će nedužni civili najviše osjetiti posljedice neopravdane ruske agresije", navodi se u objavi MVEP-a na Twitteru.

"Hrvatska ponovo ponovno izražava potporu i solidarnost Ukrajini i ukrajinskom narodu", zaključuje se.

Eksplozije su u ponedjeljak potresle Kijev i još nekoliko ukrajinskih gradova nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin optužio Ukrajinu za teroristički napad na most koji povezuje Rusiju i Krim, što je izazvalo pozive na odmazdu najviših dužnosnika u Moskvi.

Nekoliko ukrajinskih gradova ostalo je bez opskrbe strujom ili vodom nakon što su deseci ruskih projektila pogodili gradove diljem zemlje u ponedjeljak ujutro.

U Kijevu ima mrtvih i ozlijeđenih, a eksplozije su zabilježene i u Lavovu, Ternopilu i Žitomiru na zapadu Ukrajine te u Dnjepru u središnjoj Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close