Welcome, stranci!

Novi Zeland nakon dvije i pol godine otvorio granice

Granice Novog Zelanda počele su se ponovo otvarati u veljači, prvo za Novozelanđane, a ograničenja su postupno popuštala.
Vijesti / Svijet | 01. 08. 2022. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi Zeland danas je otvorio granice stranim posjetiteljima prvi put od zatvaranja zbog pandemije covida-19 u ožujku 2020.

Granice Novog Zelanda počele su se ponovo otvarati u veljači, prvo za Novozelanđane, a ograničenja su postupno popuštala.

Proces ponovnog otvaranja granica završio je u nedjelju navečer, a posjetiteljima kojima su potrebne vize i onima sa studentskim vizama sada je također dopušten dolazak na Novi Zeland, piše Hina. 

Ta zemlja odsad također dopušta brodovima za krstarenje i stranim jahtama pristajanje u svojim lukama. Ipak, posjetitelji moraju biti cijepljeni protiv covida-19 i testirati se najmanje dva puta na covid-19 po dolasku na Novi Zeland.

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern izjavila je na Kineskom poslovnom summitu u Aucklandu da je završetak postupnog otvaranja granica ogroman uspjeh.

"Bio je to postupan i oprezan proces s naše strane od veljače dok mi, zajedno s ostatkom svijeta, nastavljamo upravljati vrlo živom globalnom pandemijom, istovremeno čuvajući naše ljude", kazala je.

Međunarodni studenti značajno pridonose novozelandskom gospodarstvu, a obrazovni se sektor nada da će iskoristiti otvaranje granica. Novozelandski ministar turizma Stuart Nash rekao je da će povratak kruzera također biti poticaj za lokalne industrije.

Kopirati
Drag cursor here to close