Lost Generation opet u akciji

Njemačka: Klimatski aktivisti se zalijepili za ceste

U Berlinu, članovi grupe "Last Generation" blokirali su ulaz na autoput A100, što je izazvalo veliku gužvu u prometu tijekom jutarnje špice.
Vijesti / Svijet | 20. 12. 2022. u 20:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klimatski aktivisti zalijepili su se u utorak za ceste u nekoliko njemačkih gradova, zahtijevajući bolju akciju vlade protiv globalnog zagrijavanja, javlja Anadol Agency (AA).

U Berlinu, članovi grupe "Last Generation" blokirali su ulaz na autoput A100, što je izazvalo veliku gužvu u prometu tijekom jutarnje špice.

Blokirali put tijekom jutarnje špice

"Ne radimo ovo olako. Žao nam je zbog uznemiravanja građana. Ne znamo ni za jedno drugo efikasno sredstvo da nas sve spasi", objavila je grupa na Twitteru.

U jugoistočnom gradu Minhenu, aktivisti ove grupe zalijepili su se za glavnu ulicu u blizini glavne željezničke stanice i blokirali saobraćaj.

U priopćenju objavljenom na Twitteru, aktivisti su rekli da će nastaviti svoje proteste ako vlada ne poduzme konkretne mjere za rješavanje problema klimatskih promjena.

Foto:Jutarnji list / Aktivisti Lost Generation

Ekstremne akcije i radikalni prosvjedi

"Mi smo posljednja generacija koja još uvijek može promijeniti ovaj kurs" naveli su demonstranti.

Grupa "Last Generation" izazvala je kontroverze u njemačkoj javnosti svojim ekstremnim akcijama i radikalnim protestima posljednjih mjeseci.

Članovi grupe zalijepili su ruke za poznate slike u muzejima i blokirali autoputove pa čak i piste na aerodromima da bi skrenuli pažnju medija na globalno zatopljenje.

Globalno zatopljenje

Aktivisti žestoko kritiziraju njemačku vladu što nije poduzela ozbiljne mjere da ograniči globalno zagrijavanje na 1,5 stupanj Celzijusa, već dodatno ulaže u infrastrukturu fosilnih goriva, ugrožavajući budućnost čovječanstva.

Njihovi zahtjevi uključuju ograničenje brzine od 100 km/h na njemačkim autoputovima i uvođenje karte za javni prijevoz od devet eura koja bi omogućila neograničena putovanja i mogla bi se koristiti širom zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close