Njemačka tehnologija

Njemačka - bespilotni avioni ne mogu letjeti u Ukrajini kada je hladno

Vijesti / Svijet | 17. 10. 2014. u 11:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bespilotni avioni, koje je Njemačka predložila Organizaciji za sigurnost i suradnju u Europi (OSCE) za kontroliranje primirja na istoku Ukrajine ne bi mogli da budu operativni jer ne mogu letjeti kad je previše hladno vrijeme, objavio je u petak dnevni list Bild koji se pozvao na vojne izvore.

Bespilotni avioni Bundeswehra tipa "Luna" ne mogu letjeti pri temperaturama nižim od 19 stupnjeva, piše Bild, i navodi da su "tijekom ukrajinske zime na visini na kojoj lete bespilotni avioni, između 3.000 i 5.000 metara, temperature puno niže".

Henning Otte, stručnjak za pitanja obrane u konzervativnoj stranci CDU Angele Merkel, na pitanje Bilda je potvrdio da se mogu predvidjeti problemi zbog zime: "Kada mrzne, on se ruši", kazao je on o bespilotnom avionu.

Njemačka i Francuska su u petak predložile OSCE-u da pošalju bespilotne avione radi nadziranja primirja na istoku Ukrajine. U srijedu su francuski i njemački ministar vanjskih poslova Laurent Fabius i Frank-Walter Steinmeier izrazili želju da OSCE što prije donese odluku.

Kopirati
Drag cursor here to close