Upali na pistu i zgradu

VIDEO | Neredi na aerodromu u Rusiji, rulja tražila Židove iz Izraela

Prosvjednici su sinoć navečer upali na pistu i u zgradu zračne luke u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana, ruske republike s muslimanskom većinom, nakon najave dolaska zrakoplova iz Tel Aviva.
Vijesti / Svijet | 30. 10. 2023. u 07:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šezdeset osoba privedeno je nakon što su stotine protuizraelskih prosvjednika upale sinoć u zračnu luku Mahačkala u većinski muslimanskoj regiji Dagestan u Rusiji, izvijestila je jutros ruska režimska novinska agencija RIA.

RIA je objavila da je identificirano 150 najaktivnijih prosvjednika. U incidentu je, kako se navodi, ozlijeđeno devet policajaca, od kojih su dvojica na liječenju u bolnici.

Upali na pistu

Prosvjednici su sinoć navečer upali na pistu i u zgradu zračne luke u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana, ruske republike s muslimanskom većinom, nakon najave dolaska zrakoplova iz Tel Aviva. Tražili su putnike iz Izraela.

Ruske snage reda objavile su kasno sinoć da su svi "neovlašteni građani" uklonjeni iz zračne luke Mahačkala i da je situacija pod kontrolom. Zrakoplovne vlasti rekle su da će aerodrom u Mahačkali ostati zatvoren do 6. studenoga.

Kopirati
Drag cursor here to close