Italija

Neredi anarhista u Torinu izludili talijanskog ministra obrane

''Uništili su trgovine, poprskali farbom zidove, nasilno djelovali na ljude i imovinu. S ovakvim ljudima se ne pregovara. Treba ih zaustaviti, suditi i kazniti'', napisao je ministar na Twitteru.
Vijesti / Svijet | 05. 03. 2023. u 19:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Italije Guido Crosetto rekao je u nedjelju da je potreban čvrst stav nakon nereda anarhista u subotu u Torinu, u kojima su ozlijeđena dva policajca i pričinjena velika materijalna šteta.

Ukupno 37 osoba privedeno je u vezi s nemirima u subotu, prije nego što su kasnije pušteni, a identificirane su stotine osoba koje su sudjelovale, uključujući ljude iz Njemačke i Francuske.

Prosvjedovali su u znak potpore Alfredu Cospitu, zatvorenom vođi Neformalne anarhističke federacije (FAI) koji štrajka glađu od listopada prosvjedujući protiv strogog zatvorskog režima koji je obično rezerviran za šefove mafije.

Razbijeni su prozori i vjetrobranska stakla na mnogim automobilima, trgovinama i bankama, a grafiti su ispisani po zidovima zgrada u dužini od nekoliko stotina metara.

Boja je također bačena na Santuario della Madonna Consolata (Papinsko svetište Gospe od Utjehe), jedno od najsvetijih mjesta u Torinu.

''Kriminalni vandali, takozvani anarhisti, donijeli su jučer gerilski rat u Torino'', naveo je Crosetto na Twitteru.

''Uništili su trgovine, poprskali farbom zidove, nasilno djelovali na ljude i imovinu. S ovakvim ljudima se ne pregovara. Treba ih zaustaviti, suditi i kazniti'', poručio je ministar, javlja ANSA.

Kopirati
Drag cursor here to close