Vrlo vjerojatno, ali...

Nema konačnog dokaza da je Prigožin mrtav

Ruski istražitelji pokrenuli su istragu o tome što se dogodilo, ali nisu službeno potvrdili identitet 10 tijela izvučenih iz olupine.
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2023. u 10:19 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još nema konačnog dokaza da je šef plaćeničke skupine Wagner Evgenij Prigožin bio u avionu koji se srušio ranije ovog tjedna bez preživjelih, ali je "vrlo vjerojatno" da je mrtav, priopćilo je u petak britansko Ministarstvo obrane.

Ruske vlasti su rekle da je Prigožin bio naveden kao putnik u avionu koji je pao sjeverozapadno od Moskve u srijedu navečer, dva mjeseca nakon što je poveo neuspjelu pobunu protiv vojnog vrha.

Ruski istražitelji pokrenuli su istragu o tome što se dogodilo, ali nisu službeno potvrdili identitet 10 tijela izvučenih iz olupine.

''Još nema definitivnog dokaza da je Prigožin bio u avionu i poznat je po provođenju iznimnih sigurnosnih mjera. Međutim, vrlo je vjerojatno da je doista mrtav'', reklo je britansko ministarstvo u obrambenom obavještajnom ažuriranju objavljenom na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

Smrt Prigožina bi gotovo sigurno imala duboko destabilizirajući učinak na skupinu Wagner. Njegova hiperaktivnost, iznimna odvažnost, želja za rezultatima i ekstremna brutalnost prožimale su paravojsku i malo je vjerojatno da će dobiti sličnog nasljednika.

Skupinu dodatno obeshrabruje izvješće da su osnivač i terenski zapovjednik Dmitrij Utkin te šef logistike Valerij Čekalov također umrli.

Kopirati
Drag cursor here to close