Poginuli svi putnici

VIDEO | Rusija: U padu aviona poginuo vođa Wagnera Jevgenij Prigožin

Poginuli su svi koji su bili u avionu.
Vijesti / Svijet | 23. 08. 2023. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef ruskih plaćenika Jevgenij Prigožin bio je na listi putnika u prvatnom avionu koji se večeras srušio sjeverno od Moskve i u kojem nema preživjelih, objavile su ruske vlasti.

Zasad nema potvrde da je Prigožin doista bio u zrakoplovu.

"Pokrenuta je istraga o padu zrakoplova tipa Embraer u regiji Tver. Na listi putnika je ime i prezime Jevgenij Prigožin", objavila je ruska uprava za zrakoplovstvo Rosaviatsia, prenosi agencija TASS.

Rusko ministarstvo za izvanredna stanja priopćilo je da je privatni zrakoplov Embraer Legacy letio iz Moskve u St. Petersburg i da se srušio kod sela Kuženkino u regiji Tver.

U avionu je bilo deset osoba, sedmero putnika i tri člana posade. Prema prvim informacijama, svi su poginuli, navodi ministarstvo.

Transponderi aviona koji se srušio sjeverno od Moskve prestali su slati podatke oko 18:11 sati po lokalnom vremenu, prema podacima s FlightRadar24. Podaci o letu pokazuju da je avion registriran na šefa Wagnera Jevgenija Prigožina letio iznad Tverske oblasti nakon odlaska iz moskovske zračne luke, prije nego što je prijenos podataka o brzini i visini zaustavljen.

Nejasno je što je uzrokovalo pad, a podaci transpondera koje prati FlightRadar24 ne nude mnogo tragova. Ti podaci ne pokazuju strmo spuštanje prije nego što je zrakoplov prestao slati podatke. Odredište zrakoplova također nije jasno iz podataka praćenja, ali ruske vlasti su priopćile da je zrakoplov letio za Sankt Peterburg.

Podsjetimo, Prigožin je poveo pobunu protiv Moskve, kada je sa svojim plaćenicima krenuo prema glavnom gradu Rusije.

Ipak, na intervenciju Bjeloruskog predsjednika Lukašenka, situacija je smirena, a Putin i Prigožin su se poslije toga sastali kako bi dogovorili daljnje korake.

Prigožina su mnogi upozoravali da se pazi jer bi mogao biti smaknut zbog pobune koju je poveo protiv Moskve.

Kopirati
Drag cursor here to close