Terorizam

Nakon napada u Moskvi Francuska podigla stupanj sigurnosti na najvišu razinu

Odluka da se stupanj sigurnosti podigne na najvišu razinu Francuska je donijela "u svjetlu preuzimanja odgovornosti ISIS-a i prijetnji koje opterećuju našu zemlju".
Vijesti / Svijet | 25. 03. 2024. u 08:52 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska vlada upozorila je na mogući terorizam i podigla stupanj sigurnosni na najvišu razinu nakon terorističkog napada u Moskvi u kojem je ubijeno 137 osoba, priopćio je francuski premijer Gabriel Attal.

Attal je to naveo na društvenoj mreži X nakon sastanka s najvišim sigurnosnim dužnosnicima i predsjednikom države Emmanuelom Macronom.

Odluka zbog prijetnji

Rekao je da je odluka donesena "u svjetlu preuzimanja odgovornosti ISIS-a i prijetnji koje opterećuju našu zemlju".

Broj poginulih u pucnjavi u koncertnoj dvorani u petak u predgrađu Moskve popeo se na 137, priopćio je savezni istražni organ zemlje.

U priopćenju ruskog Istražnog komiteta navodi se da su na mjestu događaja pronađena tijela 137 osoba, među kojima je troje djece.

''U priopćenju na mjestu zločina se nastavlja. Do danas su identificiriana 62 tijela. Za preostale žrtve provode se genetski testovi kako bi se utvrdio njihov identitet'', navodi se u priopćenju.

Navodi se da je na mjestu događaja pronađeno više od 500 komada municije i 28 spremnika, kao i dvije jurišne puške kalašnjikov.

Uhićeno 11 osoba

Ministarstvo zdravstva Rusije priopćilo je da je 180 ljudi hospitalizirano.

Naoružane osobe otvorile su vatru na posjetitelje koncerta u "Crocus City Hallu" u Krasnogorsku kasno u petak dok je rock bend Picnic trebao nastupiti, a kasnije je izbio požar u zgradi.

Predsjednik Vladimir Putin proglasio je 24. ožujak danom žalosti za poginulima u napadu.

Ruske vlasti su uhitile 11 osoba u vezi s napadom, uključujući četiri direktno umiješane, navodi Federalna služba sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close