Uobičajena praksa

FUP pisao županijskim MUP-ovima nakon napada u Moskvi: ''Poduzmite mjere...''

Svim županijskim ministarstvima unutarnjih poslova naloženo je da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se očuvala sigurnost.
Vijesti / Flash | 23. 03. 2024. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom terorističkom napada u Moskvi u kojem je, prema posljednjim informacijama, stradalo više od 90 osoba, oglasila se i Federalna uprava policije (FUP).

Naime, kako su naveli iz FUP-a, svim županijskim ministarstvima unutarnjih poslova naloženo je da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se očuvala sigurnost.

"Federalna uprava policije, u povodu terorističkog napada u Rusiji, obavijestila je župainjska ministarstva unutarnjih poslova da je potrebno da poduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem očuvanja sigurnosti građana i imovine s pojačanim prisustvom policijskih službenika", priopćeno je iz FUP-a.

Naglasili su i to, ukoliko dođu do bilo kakvih narušavanja sigurnosne situacija, obavijeste FUP što je prije moguće.

"FUP je obavijestio i to da su županijska ministarstva unutrašnjih poslova obavezna eventualno bilo kakva saznanja, ukoliko do njih dođu, a koja se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima terorizma, odmah i bez odlaganja dostaviti Federalnoj upravi policije", zaključili su.

Inače, ovakva naredba FUP-a te dalje postupanje županijskih MUP-ova je praksa kada se negdje u svijetu inače dogode teroristički akti, a sve u cilju pravovremenog postupanja i spriječavanja eventualnih incidenata.

Kopirati
Drag cursor here to close